9.9.11

( presentation )

Vad är det egentligen vi ska göra? Jo, det är alltså det lilla gårdshuset på bilden som vi ska ta oss an. Tanken är att genomföra fönsterbyten samt renovera alla rum invändigt. Vi måste börja med att byta ett av fönstren i köket (det ska bli mindre än nuvarande mått) och i badrummet för att under vintern kunna fortsätta inomhus. Då börjar vi med nedervåningens kök, badrum, hall, vardagsrum och trapp. Även farstun och övervåningen ska renoveras, men dit är det länge än.

8.9.11

( början på en budget )



Vi vet på ett ungefär hur mycket projektet kommer gå loss på, men för att minimera risken för ekonomiska överraskningar av negativ natur försöker vi göra en mer specifik budget. Detta kräver jämförelser och åter jämförelser och ju mer man börjar fundera på varje rum, desto mer detaljer dyker upp som måste tas med i beräkningarna. En hel del bläddrande, mätande och planerande återstår innan vi lämnar tankestadiet för praktiskt arbete.

7.9.11

( klara, färdiga, gå )

Klartecken har nu getts från samtliga som har koppling till det lilla hus vi vill ta oss an. Vi har inte kunnat hålla oss, utan har naturligtvis redan i förhand börjat renoverat i vår fantasi. Men nu har det officiella startskottet gått för projektet, vilket får oss att fundera på i vilken ände vi ska börja.